Superbody 2022 versenykiírás

Időpont: 2022 november 5. szombat

Nevezési határidő: 2022 október 30. vasárnap

Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park (1042 Budapest, Tatai út 95.)

Nevezés:

A Superbody-n kizárólag

– magyar állampolgárságú,

– külföldön élő magyar származású és anyanyelvű, vagy

– magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező

amatőr versenyzők vehetnek részt.

NAC, WABBA és egyéb szövetség profi kártyával lehetséges indulni. A versenyen IFBB Pro kártyával csak abban az esetben lehetséges indulni, ha a versenyző 2022. szeptember 1. után szerezte meg azt, és még nem indult profi versenyen. A nevezés minden esetben egyedi elbírálás tárgya, a versenyigazgatónak jogában áll a nevezést indoklás nélkül elutasítani.

A verseny kizárólag előnevezéses, a nevezési határidő 2022. október 30. (vasárnap).

Egy versenyző egy kategóriában indulhat.

Nevezni a nevezési lapon lehetséges, a nevezési lap kitöltése és a nevezési díj befizetése az érvényes nevezés feltétele. A nevezési díj befizetése külön tranzakcióként történik, a nevezési díj befizetése önmagában nem minősül nevezésnek, a befizetési űrlap nem egyenlő a nevezési lappal.

A nevezési lap beérkezésekor visszaigazoló e-mailt küldünk. A nevezések lezárása után (!) e-mailben fognak érkezni a versenyzéssel kapcsolatos információk. A verseny hivatalos kommunikációja a versenyzők felé az általuk megadott e-mail címen történik, és minden esetben az e-mailben megadott információ, illetve utasítások az irányadóak. Az e-mail személyes tartalmának megosztása másokkal tilos.

Az előnevezést számítógépen vagy laptopon (nem telefonon!) célszerű leadni a technikai problémák, félregépelés stb. elkerülése miatt. A hibásan megadott adatok miatt a szervezők nem vállalnak felelősséget.

Egy versenyzővel egy kísérő mehet a backstage-be segíteni. A kísérőnek „kísérő jegyet” kell vásárolnia, amelyet a következő felületen tehet meg: Jegyvásárlás

Azoknál a kategóriáknál, amelyeknél szabadpóz forduló van, a zenét fel kell tölteni megvágva, mp3 formátumban a nevezési űrlapon.

Nevezési díj: 20 000 Ft.

Kísérő jegy: 4 000 Ft

Kategóriák:

Férfi kategóriák:

· Újonc testépítés

· Masters testépítés

· Athletic

· Men’s Physique

· Open testépítés

· Grand Prix testépítés

Női kategóriák:

· Bikini Junior

· Bikini

· Wellness

· Sportmodell

· Body Fitness

A kategóriák rövid leírása:

A Superbody bizonyos kategóriái korlátozás alá esnek. Az Újonc, Athletic, Open kategóriák súlykorlátosak, amelyben zéró tolerancia érvényes, azaz a versenyző csak akkor indulhat, ha pontosan a súlykorlát alá esik a testsúlya. Ellenkező esetben lehetősége van GP kategóriában indulni.

A Men’s Physique és a Bikini kategóriák magasság szerint arányosan ketté lesznek osztva úgy, hogy a versenyzők magasságainak átlaga alapján a két csoportban azonos számú versenyző lesz.

Újonc (Ú): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Ebben a kategóriában tárgyéven kívül más versenyen még nem indult versenyzők indulhatnak. Indulhatnak viszont olyan versenyzők, akik csak Superbody-n és csak Újonc kategóriában indultak eddig, de nem jutottak be a legjobb 6-ba, VAGY egyéb Superbody kategóriában 2012 előtt indultak és nem voltak döntősök.

3 forduló: alapfordulat, kötelező, max. 1 perc szabadpóz.

Athletic (A): súlykorlátos atlétikus fizikum kategória, testmagasság -100+5% a megengedett maximum testsúly, de a testépítő kategóriákban általános szárazság nem megengedett. A nagyon száraz, vízhajtott fizikumot a bírók lepontozzák. A kategória célja a testépítő fizikumot még nem elérő, atlétikus, arányos, szálkás, de nem száraz és keresztcsíkos, kezdő vagy naturál jellegű sportolók bemutatása. Az Athletic kategóriában próbálkozó Open versenyzőket a bírók lepontozzák.

2 forduló: alapfordulat, kötelező pózok.

Masters (M): súlykorlátozás nélküli bodybuilding kategória 2022. november 5-én a 42. életévüket betöltött versenyzőknek.

3 forduló: alapfordulat, kötelező, max. 1 perc szabadpóz.

Open (O): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Kiemelt kategória.

3 forduló: alapfordulat, kötelező, max. 1 perc szabadpóz.

GP kategória (GP): súlykorlátozás nélküli kiemelt bodybuilding kategória.

3 forduló: alapfordulat, kötelező, max. 1 perc szabadpóz.

Men’s Physique (MP): strandnadrágos atlétikus fizikum kategória. Nincs súlykorlátozás, de a kategóriába túl nagy (testépítő kategóriás) izomzatú versenyzőket a bírók lepontozzák.

2 forduló: I-séta, alapfordulatok

Bikini Fitness (B): bikini fizikum kategória, nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő. 2 forduló: T-séta, alapfordulatok

Bikini Junior (BJ): bikini fizikum kategória, korhatár 23 év. 2022. november 5-én 23. életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magas sarkú cipő.

2 forduló: T-séta, alapfordulatok

Wellness (W): bikini jellegű felsőtest, a kategóriában sztenderd hangsúlyosabb alsótest és lábizomzat. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magas sarkú cipő.

2 forduló: T-séta, alapfordulatok

Sport Modell (SM): bikininél izmosabb fizikum kategória, nincs korlátozás. Két részes sportruházat, sportcipő. A pózolás zárt lábas.

2 forduló: T-séta, alapfordulatok

Body Fitness (BF): női atlétikus fizikum kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magas sarkú cipő.

2 forduló: T-séta, alapfordulatok

A versenyzőknek tisztában kell lenniük a kategóriák elvárásaival és a kategóriának megfelelő pózolással. A bírók a kategória sztenderdek szerint értékelik a versenyzőket.

Bővebb információ a versenyszabályzatban.

Barnítás:

A Superbody-n Dream Tan barnító használata tilos. (Ezen szabály ellen vétő versenyzőt diszkvalifikáljuk.) Bármilyen más barnító használata engedélyezett. A versenyzőknek ügyelni kell arra, hogy a helyszín tereptárgyait (falak, bútorok) ne barnítózzák össze. Barnított versenyzőnek a nézőtérre kimenni tilos!

A verseny és a regisztráció napján professzionális Pro Tan barnítás fog a versenyzők rendelkezésére állni térítés ellenében. A barnítás előjegyzéssel kapcsolatos információkat az információs e-mail fogja tartalmazni.

Kapcsolattartás

A versenyzők e-mailben kapnak tájékoztatást, ezért fokozottan figyelni kell a spam/levélszemét, promóció és egyéb mappákat is. A versenyző nevezéskor visszaigazoló e-mailt kap, majd a szükséges információkat a verseny előtti héten, közvetlenül az előnevezés lezárása után kapja meg. (Mivel a szervezők csak a teljes mezőnynek, az összes versenyzőnek együtt tudnak tájékoztatást küldeni, egyesével nem.)

Amennyiben visszaigazoló e-mail nem érkezik, vagy bármi probléma merül fel, az superbody@scitecnutrition.com e-mail címen, illetve a +36 30 257 4871 információs telefonszámon lehetséges érdeklődni.

Díjazás

A Superbody a legerősebb kategóriákat kiemelten díjazza. A hagyományos Open és Grand Prix bodybuilding kategóriák első helyezettjei Superbody szobrot kapnak, idén újdonságként pedig lesz egy kiemelt női díj is, amely a Bikini 1-2, Wellness, Body Fitness, Sportmodell kategóriák első helyezettjei közül a kategória kritériumai szerinti legjobb versenyzőnek jár.

Női abszolút díj: 300.000 Ft kp. + 200.000 Ft értékű táplálék-kiegészítő

Open abszolút díj: 500.00 Ft kp. + 500.000 Ft értékű táplálék-kiegészítő

GP abszolút díj: 1.000.000 Ft kp. + 500.000 Ft értékű táplálék-kiegészítő

A további díjakat a díjazási táblázat tartalmazza.

A verseny menete

A verseny pontos menetrendje az előnevezések lezárása után kerül összeállításra, amelyről e-mailben küldünk tájékoztatást – a végső állapotról még a verseny előtti éjjelen is.

A versenyzőknek nem kell egész nap a helyszínen tartózkodniuk, hanem a kategória beosztásuk szerint megadott időpontban kell érkezniük, a számukra kijelölt öltözőt kell elfoglalniuk és a kategóriájuk végeztével el kell hagyniuk a backstage területét.

A versenyző a kategóriája befejezéséig nem hagyhatja el a backstage területét, és köteles a backstage menedzserek utasításait követni.

A versenyző a színpadról köteles azonnal a backstage fotózásra menni, majd onnan interjúra. Ezen események a verseny szerves részét képezik, elmulasztásuk kizárást von maga után!

A kategóriabeosztások három fő blokkot jelentenek. A várható sorrend:

Athletic
Újonc
Bikini Junior
Masters

Men’s Physique 1-2
Wellness
Bikini 1-2
Sportmodell

Body Fitness
A legjobb női versenyző kiválasztása
Open
Grand Prix

Általános rendelkezések

1. A verseny előnevezéses. A nevezési határidő (2022. október 30. vasárnap) után nevezést nem fogadunk el. Be nem nevezett versenyzőnek indulni nem lehetséges, utólagos nevezésre lehetőség nincs.

2. A versenykiírás és a versenyszabályzat mindenkire kötelező érvényű.

3. A nevezési díj befizetése önmagában nem minősül nevezésnek. Érvényes nevezésnek a nevezési lap kitöltése ÉS a nevezési díj befizetése minősül, tehát a nevezési lap elküldésének és a nevezési díj befizetésének is meg kell valósulnia, hogy a versenyző rajtszámot kaphasson és indulhasson a versenyen.

4. A versenyzők e-mailben kapnak tájékoztatást a teendőkről, amelyben foglalt utasításokat kötelesek betartani.

5. Egy versenyzővel egy kísérő jöhet. Magán fotózásra, videózásra nincs lehetőség.

6. Amennyiben a nevezett versenyző nem tud részt venni a versenyen, köteles a fenti elérhetőségeken jelezni. Nevezési díj visszatérítés csak orvosi igazolás ellenében lehetséges.

7. A verseny díjazását a díjazási táblázat tartalmazza.

8. A versenyző köteles versenyzésre alkalmas állapotban megjelenni, sportolóhoz méltóan viselkedni és a verseny helyszínének megóvására törekedni.

9. A versenyző színpadi szereplése után azonnal fotózásra, majd interjúra kell mennie, amely tevékenységek a verseny részei. A fotózáson és interjún meg nem jelent versenyzőket kizárjuk a versenyből.

10. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a versenykiírástól szükség esetén eltérjenek.